Cecilie Eriksen

Mit navn er Cecilie Eriksen. Jeg kommer oprindeligt fra springsporten fra min tid som ponyrytter, men efter introduktion til terrænforhindringer via jagtridning, skiftede jeg over til military som 11årig. 

Siden 2013 har jeg redet som en fast del af det danske military landshold – først som youngrider og nu på mit tredje år som senior.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg kan betegnes som en rigtig trænings-freak. Der har altid været en følelse af dedikation og ”nørderi” i mig. Derfor kan jeg ikke nøjes med at gøre ting halvt. Jeg lever og ånder for military, da den efter min mening er den ultimative ridesport. Kombinationen af de tre vidt forskellige discipliner dressur, ridebanespringning og terrænridning, gør militaryekvipagen så alsidig som overhovedet muligt.

Jeg er utrolig glad og taknemmelig for at Firkløverets Springakademi har set ud over de normale optagelseskrav, og i stedet kigget på mig som person og ambitiøs rytter uafhængigt af min disciplin. Jeg er sikker på, at akademiet vil kunne hjælpe mig med at realisere mine mål, og jeg er utrolig glad for det samarbejde der er blevet skabt.

I nogle af karrierens svære perioder, har jeg før overvejet at kigge andre veje. Især svømning har fanget min interesse. En sport hvor man er komplet individualist og ikke har en masse ukontrollerbare faktorer, der kan have en stor effekt på et slutresultat. Men så igen, det er jo præcis det der gør ridesporten så fantastisk og usammenlignelig til andre OL-discipliner. Samarbejdet mellem to individer der ikke kan kommunikere sammen som på normal vis. Den tillid og frygtløshed man sammen kan skabe igennem mange års træning, dét er specielt.

 

 • Født: 28. juli 1994
 • Faxe
 • Læser til sygeplejerske
 • Fun fact: Jeg har en mani med ridehjelme. Jeg har 7 forskellige
  Mål: at ride OL 2020
 • Træner: Maria Gretzer
 • EM military 2015 - deltagelse
  NM hold military 2015 - sølv
  NM military 2015 - sølv
  UVM (6-års heste) 2013 - deltagelse
  DM guld 2017
  Flere placeringer ved internationale stævner
  Kvalificeret til EM military 2019