Julia C. Foss

eg er født og opvokset på landet i Vestjylland, hvor jeg boede indtil jeg var 14 år. Min første pony fik jeg som 6 årig, men jeg startede først seriøs ridning en del år senere. Jeg red mit første landsstævne på pony som 13-årig.

Derefter flyttede min familie til København, hvor jeg i starten trænede hos Natasja Mogensen og siden hen i ca 5 år hos Ericsson-Carey, hvor jeg fik min grundridning på plads og en god basis for videreudvikling som rytter.

Siden jeg blev student i 2013, har jeg arbejdet i fire professionelle stalde. Tidligere OL rytter Peter Luther og hans søn Thiess Luther i Tyskland, Linnea Ericsson-Carey i Sverige, Mille Bisgaard i Nordsjælland og Stall Bengtsson & Kristoffersen i Tyskland. Alle steder fik jeg super undervisning, meget værdifuld erfaring og et godt indblik i vilkårene for at drive en forretning med salgsstald.

Lige nu står mine heste opstaldet i Lille Skensved ved Køge, hos Shannon Mejnert Ketterle, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg rider sammen med Shannon i det daglige, mens Lars Bak Andersen kommer og underviser nogle gange om året. Siden jeg er blevet seniorrytter, har mit fokus mest været på udvikling af ungheste.

Jeg rider ca. fem gange om ugen, og jeg rider mange gode stævner både i Danmark og i udlandet. Hvert år tager vi turen til Oliva Nova i Spanien, hvor vi rider stævne i 3-6 uger. Det er et fantastisk sted at udvikle sine ungheste og selv få en masse ture i kroppen på de bedst tænkelige faciliteter.

I 2018 har jeg solgt mine to bedste heste. Først blev First Lady solgt til USA, og derefter Locadeur til Tyskland. Begge heste har jeg redet op fra bunden, og jeg er rigtig stolt af deres fremgang.

 • Født: 25. marts 1994
 • København
 • Serviceøkonom - Copenhagen Business Academy
 • Træner: Lars Bak Andersen
 • DM YR 2013 - 10. plads
  DM YR 2014 - 7. plads
  NM 2014 - deltagelse
  Flere placeringer i 140/145 til internationale stævner