29. januar 2001
Hørsholm
Virum Gymnasium
Træner: Andreas Künnemann

Emma Groot

Jeg hedder Emma, og jeg er født i 2001. Til daglig går jeg i 2.G på Virum Gymnasium, hvilket jeg er meget glad for. Det er vigtigt for mig, at jeg har styr på det faglige og kan følge med i skolen. Dog glæder jeg mig til et (eller to) sabbatår, hvor jeg kan fokusere fuldt ud på springningen.

Jeg har gennem hele mit liv boet på gården Petersborg uden for Hørsholm sammen med mine forældre og storesøster. Derfor var det naturligt for mig at begynde og ride. Min søster og jeg fik vores første pony, da jeg var helt lille, men det var først, da jeg begyndte at springe som 6-årig, at jeg fik blod på tanden. Jeg plejede at falde af så ofte, at jeg kun måtte tage flødeboller med til træning, hvis jeg ikke faldt af… men dette er heldigvis blevet bedre med årene.

Efter mange skønne år som ponyrytter gik jeg på hest i starten af 2017. Jeg fortryder, at jeg ikke gjorde det før, men jeg værdsætter de mange års erfaringer med både unge og gamle ponyer.

For mig er det ikke præmier og placeringer, der vægter mest, men oplevelserne og udviklingen, jeg får med min ridning. Jeg nyder selv at præge og uddanne mine heste, både i dressur og i spring. Dette arbejder jeg med på min egen hest, Diamanda Diadema (Chellys Z/Carano fra 2009), og ungheste, som jeg har i ridning.
Jeg får undervisning og hjælp til stævner af Andreas Künnemann, og jeg får også en masse dressurundervisning derhjemme. Det er vigtigt for mig, at min grundridning er på plads, og at jeg selv kan ride mine heste igennem.

Jeg håber på fortsat i 2019 at få en masse gode oplevelser, samt at deltage ved junior DM til sommer.