Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>
Fødsesldag
Hjemby
Uddannelse
Arbejde
Enemark Equestrian
Trænere
Fun fact
Instagram
Facebook
Hjemmeside

Sandra Enemark

Heste har altid været en naturlig del af mit liv. Min dåbsgave var en shetlandspony så valget var ligesom taget for mig. Begge mine forældre har redet, og min søster var en del af det danske landshold i årtier. Jeg har tilmed to kusiner der også er en del af springakademiet og konkurrere på top plan. Så vi er en ægte hestefamilie. Noget som jeg ser som en kæmpe fordel for mig fordi vi kender gamet og har fået heste ind med modermælken. Det ser man ikke mange af i dag. 

Jeg red selv mit første stævne da jeg var 5 år gammel. En fræk kat 3 pony der hed Nix som smed en af hvis man ikke nåede igennem start når signalet var lydt. Da jeg var blevet 8 år gammel vandt jeg mit første distrikt mesterskab på samme pony. Jeg fik min første medalje da jeg var 12 år gammel til et danmarksmesterskab. 

Igennem hele min karriere har jeg uddannet mange ponyer og heste fra ung alder eller helt rå og op til absolut top niveau. Ponyer fra rå til s-klasser og flere heste op til GP niveau (145/150) økonomien var ikke til at købe de færdige ”produkter” så jeg måtte tage det hårde arbejde og lave dem selv. Så allerede som ponyrytter lærte jeg at uddanne mine egne ponyer og sidenhen heste. 

Startede med hest som 13 årig. Dengang var det lidt unormalt, da der ikke var noget der hed children. Det var bare op på søsters gamle GP heste hvor jeg dårligt kunne nå ned over sadelklapperne. Den hest jeg vandt mest med havde jeg selv uddannet fra den var 6 år gammel og kun gik 100cm da jeg fik den. 

Jeg har ikke altid kun redet. Jeg har haft mange år på skolebænken hvor jeg b.la. Har taget en bachelor og inden da har jeg haft mange år i skønhedsbranchen og erhvervslivet. 

Jeg har haft nogle fantastiske år på toppen. Jeg har formået at slå mit navn fast i springsporten og endda på absolut topniveau hvor nogle af mine bedste resultater er plac. I 150 cm GP klasser. Jeg fik snuset til sporten der hvor det er rigtig sjovt. Det vil jeg altid have med mig og være stolt af. Igen på en hest som blev købt som 3 års. 

Jeg har hentet stor erfaring heraf som jeg kan bruge i mit arbejde. Både som rytter og underviser. Jeg har min egen virksomhed Enemark Equestrian og har mine heste og daglige gang på Riders Cup hvor jeg har hørt til i snart 10 år. 

Mit fokus ligger nu på forretning (uddannelse køb salg heste) og primært uddannelse af unge heste. Både egne heste og andres. Har nogle gode samarbejder med hesteejer og ønsker at satse endnu mere her de næste år frem. Spring akademiet giver mig nogle fantastiske muligheder for varrieret træning og vidensdeling omkring arbejdet med primært de unge heste. De trænere der er tilknyttet er yderst kompetente dygtige folk man virkelig kan se op til og lære utrolig meget fra. Ydermere kan man virkelig mærke at de folk der står bag akademiet virkelig er folk der brænder for sporten og konceptet og det vil jeg gerne være en del af. 

Fun fact: folk tror jeg er arrogant men det er jeg faktisk ikke – jeg er bare meget nærsynet og kan derfor ikke se folk på afstand og det virker da dumt at hilse på folk man ikke kan se hvem er 🤦‍♀️ Så kom endelig hen til mig når vi ses 🙂

Resultater

2005 dm junior - sølv
2005 dm pony - guld
2005 nm junior hold guld
2005 nm junior indiv. Guld
2005 dm senior hold bronze
2007 vinder egnethedstest
2014 - 145 cm sejre
2015 150 GP nr 4
2016 150 GP nr 5
2016 udtaget UVM 5 års
2017 udtaget UVM 6 års
2018 hold dm senior - guld
2019 vinder egnethedstest
2020 hold dm senior - guld
2021 nr 2 egnethedstest