Springakademiets trænere

Firkløverets Springakademis trænere er alle kompetente undervisere, som selv har haft stor succes i sporten. Det er vigtigt, at vores trænere har stor erfaring og formår at videreformidle deres egen erfaring og videreudvikle vores ryttere. Vi er rigtig glade for det trænerteam vi har samlet, og I kan læse mere om de forskellige træner på siderne herunder.

Maria Gretzer og Björn Carlsson

Den kendte svenske trænerduo Maria Gretzer og Björn Carlsson står i spidsen for akademiets trænerteam, og det er Maria og Björns træningsprincipper der trænes efter. Maria har selv stor erfaring, og hun har blandt andet deltaget ved OL hele tre gange, samt ved EM og VM.

Maria er et ikon for mange springryttere, og hun har igennem 15 år tidligere været kaptajn for det svenske seniorlandshold. Sammen med sin mand Björn udgør hun et særdeles kompetent trænerteam, som sammen kan undervise akademiets ryttere til perfektion.

Björn har ligeledes stor erfaring med undervisning, hvor han har ledet det svenske junior- og ungrytterhold gennem mange år. Björn er desuden uddannet A-banebygger, ligesom både Maria og Björn er A-trænere.

Sammen er de passionerede omkring at videregive deres viden, og de udgør et stor kapacitet for Firkløverets Springakademi.

Pether Markne

Nyeste mand i Firkløverets Springakademis trænerteam er Pether Markne, som ligesom de andre er en særdeles stor kapacitet. Pether har deltaget ved OL i 2000 i dressur, ligesom han har stor erfaring som træner i både springning og dressur.

Pether har i mange år stået i spidsen for det norske landshold i både dressur og springning, og han har stor erfaring med at hjælpe unge ryttere på vej mod toppen i sporten.

Emil Hallundbæk

Emil er selv aktiv springrytter, hvor han igennem mange år har leveret det ene topresultat efter det andet. Først i ungdomsrækkerne og i de senere år som seniorryttere, hvor han blandt andet har vundet 160 cm Grand Prix i Wellington og kvalificeret Danmark til OL i Tokyo efter et særdeles succesfuldt år 2019.

Som træner i akademiet er Emil et stort forbillede, da han selv har bevist, at man som ganske ung kan begå sig med succes i international topsport. I akademiet står Emil for undervisningen af U25-rytterne.