Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>

Akademiets historie

Firkløverets Springakademi er en uafhængig non-for-profit organisation, der er skabt af fire entusiastiske personer, som udgjorde akademiets bestyrelse, der er sket lidt udskiftning undervejs men 3 af stifterne er stadig aktive i bestyrelsen. Alle er de dybt engageret i ridesporten og avl, herunder særligt springsporten. Alle arbejder de for at gøre en forskel, og de arbejder ulønnet for at udvikle danske springryttere, der har talent og en drøm om at nå til tops.

Akademiet blev grundlagt i 2015 og siden har personerne bag akademiet arbejdet for at udvikle de optagede ryttere. I første omgang var akademiet forbeholdt unge ryttere under 25 år, men i slutningen af 2021 blev der plads til at optage en række seniorryttere, således, at akademiet nu favner alle aldersgrupper.

Foreningens aktiviteter og drift er baseret på sponsorindtægter, som dækker udgifterne til undervisning, afholdelse af clinics mm. Firkløveret bag akademiet tror på, at der findes et stort og uudnyttet potentiale i dansk springsport. Et potentiale som kan udløses ved at satse på målrettet og langsigtet udvikling af danske springryttere, med talent og flair for sporten.

Igennem den tid, hvor Firkløverets Springakademi har eksisteret, har rytterne i akademiet opnået mange flotte resultater. Sportsligt har akademiets ryttere vundet medaljer ved danske mesterskaber, ligesom de har opnået en lang række imponerende topplaceringer i både ind- og udland.