Maria Hjort Frederiksen

Jeg er 21 år gammel, har redet siden jeg var 6 og fik min første pony, da jeg var 8 år gammel, hvorefter ridningen tog om sig og efterhånden fyldte al min fritid.

Som ponyrytter opnåede jeg at vinde Baltic Cup, Stilcup samt at blive placeret flere gange til DM. Flere af mine ponyer har jeg selv uddannet fra helt unge til at blive solgt som S-ponyer. Jeg afsluttede min ponykarriere med at blive nr. 3 i pony Grand Prix’en ved Falsterbo Horseshow på den kun dengang 8-årige Mørkbak’s Maji.

Samtidig med at jeg afsluttede folkeskolen i 2010 blev de sidste ponyer solgt og jeg købte min første hest, Casino’s Son. I forbindelse med det tog jeg til Tyskland hos Michael Aabo, hvor jeg i 3 år arbejdede i hans salgsstald sideløbende med at jeg red stævner på mine egne heste. Som juniorrytter fik jeg bl.a. sølv til DM, og deltog i NM og EM. I 2013 købte jeg min fantastiske hoppe Dublé, der dengang kun var 5 år. Med Duble har jeg deltaget både i 5-års og 6-års springchampionatet, vundet Youngstercup som 6-års ved Hingstekåringen i Herning, deltaget ved Falsterbo Horseshow som 6-års og i år som 7-års med en 3. plads i finalen.

I år er det mit sidste Youngrider år og Dublé og jeg blev nr. 4 til DM, var med på guldholdet til NM og fik selv individuelt sølv ved NM. Næste mål er at blive udtaget til Zangersheide for 7-års heste.

I dag bor jeg med min familie på vores landsted i Nordsjælland hvor jeg rider på fuldtid. Jeg har et rigtig fint samarbejde med de succesfulde avlere af DV heste, Famiien Holstein og Carsten Carstensen (Carsten er avler af Dublé) hvorfra jeg har et antal heste i ridning. 

Det er benhårdt arbejde, men det er min drøm, der leves ud.

  • Født: 27. juli 1994
  • Træner: Lars Weilsby
  • DM Junior sølv
    DM YR 4. plads
    NM YR hold guld
    NM YR sølv