Maria Hjort Frederiksen

Jeg har redet siden jeg var 6 og fik min første pony, da jeg var 8 år gammel, hvorefter ridningen tog om sig og efterhånden fyldte al min fritid.

Som ponyrytter opnåede jeg at vinde Baltic Cup, Stilcup samt at blive placeret flere gange til DM. Flere af mine ponyer har jeg selv uddannet fra helt unge til at blive solgt som S-ponyer. Jeg afsluttede min ponykarriere med at blive nr. 3 i pony Grand Prix’en ved Falsterbo Horseshow på den kun dengang 8-årige Mørkbak’s Maji.

Samtidig med at jeg afsluttede folkeskolen i 2010 blev de sidste ponyer solgt og jeg købte min første hest, Casino’s Son. I forbindelse med det tog jeg til Tyskland hos Michael Aabo, hvor jeg i 3 år arbejdede i hans salgsstald sideløbende med at jeg red stævner på mine egne heste. Som juniorrytter fik jeg bl.a. sølv til DM, og deltog i NM og EM. I 2013 købte jeg min fantastiske hoppe Dublé, der dengang kun var 5 år. Med Duble har jeg deltaget både i 5-års og 6-års springchampionatet, vundet Youngstercup som 6-års ved Hingstekåringen i Herning, deltaget ved Falsterbo Horseshow som 6-års og som 7-års med en 3. plads i finalen.

Mit sidste Youngrider år sluttede med at Dublé og jeg blev nr. 4 til DM, var med på guldholdet til NM og fik selv individuelt sølv ved NM. Derudover blev Dublé udtaget til Zangersheide for 7-års heste, hvor vi endte med en 3. plads i b-finalen.

Siden hen har vi været topplaceret ved både 2* og 3* internationale GP’er og deltaget i en Nations Cup som seniorrytter.

I dag bor jeg med min familie på vores landsted i Skibby, Nordsjælland hvor vi har plads til 26 heste, heraf 14 pensionærer. Jeg rider på fuldtid og underviser også. Det er en travl hverdag med uddannelse af yngre heste og klargøring til større stævner med de mere rutinerede heste. Målet er at holde Dublé i topform til 3* internationale stævner og få andre heste uddannet til højt niveau.

Vi er selv gået i gang med at avle via embryo på Dublé, som nu er mor til mine fremtidige stjerner.

Jeg har været med i akademiet siden det startede. Det er en fornøjelse at være med til at se hvordan det har løftet flere ryttere til et højere niveau igennem fantastisk træning fra Maria, Bjørn og vores seniorlandstræner, sportscoach diverse indslag fra dyrlæger, ST. Hippolyt og andre og ikke mindst de fire der står bag akademiet, der gør alt hvad de kan for at stå til rådighed og lave vellykkede clinics hver eneste gang.

Et stort tak skal det lyde herfra.

  • Født: 27. juli 1994
  • Skibby
  • Træner: Maria Gretzer