0K4A4148

Clinic med Maria Gretzer og Björn Carlsson for Akademiryttere og Seniorer og clinic med Emil Hallundbæk for Akademiryttere på Riders Cup i Herlufmagle

Lørdagen var fyldt med ryttere i alle aldre på to baner, og mange sponsorer havde fundet vej til Riders Cup for at deltage – her i blandt akademiet 3 hovedsponsorer Zibra Sport – Equipe Sweden og Equi First.

Sponsor Stina Hedenskog

1. dagens clinic startede kl. 7.30 med gymnastik med Akademiets fysiske træner Stina Hedenskog, hvor hun virkeligt tog fat på at få rytternes kondition op for både at få fysik hjerne op på top aktivitet.

Riders Cup

Glenn Nielsen – der står for Riders Cup – har sponseret at Akademiet kan afholde denne dobbelte springclinic på Riders Cup, det er vi dybt taknemmelige over.
Glenns storfamilieteam serverede gennem begge dage det ene mere formidable måltid, så alle var tunet til at gå i gang ed dagens træning.

Sportsmind

Clinicen blev introduceret af Akademiets Coach Kim Ditriechsen fra Sports Mind, der gav et lille indblik I hvordan han arbejder med elitesportsfolk.
Hvordan får man styr på opgaven uden at blive distraheret af alt det, man alligevel ikke kan gøre noget ved!

  • Kom din indre diktator til livs.
  • Lær at sig ”Tak for Input” og fortsætte med den opgave som skal løses i stedet.

Equi First

Karin Josefsen samlede både seniorerne og Akademirytterne i grupper, hvor hun informerede om Equi First foderet og afsluttede med at sige: Selvom jeg er sælger af dette foder, ser jeg mig selv mere som rådgiver, derfor er I altid velkomne til at kontakte mig omkring foder og foder relaterede spørgsmål, for emnet interesserer mig virkeligt”.

Equipe

Susanne Ankarcrona fra Equipe Sweden var til stede for at fortælle lidt om det svenske landsholds vej mod guldpræstationen, men der blev også tid til at tilpasser Equipe-sadler for en enkelt Akademirytter.

O M Spring

Christian Holmskov Mathiesen fra OM Spring havde taget hele turen fra Jylland for at være en del af den første clinic, som Akademiet laver for både Seniorer og de faste Akademiryttere. Christian har været en fast del af Akademiet fra starten i 2015 og OM Spring er ansvarlig for alle Akademiets forhindringer ligesom O M Spring er leverandører af Akademiets sponsorspring.

Zibra Sport

Akademiets hovedsponsor Zibra sport var også til stede for at optage de tre indlæg, som vil kunne ses på deres portal i løbet af ugen efter arrangementet.

”GRETZER HALF HOUR – TOKYO INSIGHTS”
“HALLUNDBÆK – VEJEN TIL OL KVAL”
”ANKACRONA SMALL INSIGHTS FRA DET SVENSKE LANDSHOLDS VEJ TIL OL GULD”

Herefter gik Zibra Sport til 3. gruppe af Akademiryttere for at optage en undervisningssession med Emil Hallundbæk, som Zibra Sports følgere også kan se i løbet af ugen!

Gretzer Hour

Maria deltog i år ved OL som kommentator for Sveriges radio, hvor hun lavede et utal af interviews af rytterne mellem konkurrencerne. Hun fortalte om hvad hun tænkte der skulle til for at vinde guld udover at have talentfulde og modige heste og super professionelle ryttere. Maria prøvede at uddrage få forhold som kunne forklare at det netop var det Svenskerne, der vandt Hold konkurrencen ved OL i Tokyo.

  • Fokus på ridningen og opgaven at vinde medaljer og udelukkelse af alle andre uvedkommende følelser.
  • Holdet var mere sammen en normalt – pga. Corona var de afsted uden familie, og der var ingen distraherende underholdning udenfor konkurrencerne. Maria mente at netop dette forhold havde styrket holdfølelsen yderligere.
  • Rytterne havde hele tiden en sult efter at forbedre sin egen præstation.

Susanne Ankarcrona er mor til den svenske Landstræner Henrik Ankarcrona

Susanne fortalte at hun lige fra starten af havde været fascineret af at Firkløverets har lagt stor vægt på at opbygge en holdfølelse og en team spirit blandt Akademirytterne fordi hun kendte netop dette fokus igen fra det svenske landshold, hun var på ingen måde i tvivl om at netop det at skabe holdfølelse og venskaber udenfor og på banerne var det der skulle til for at komme til tops. ” Kun ved at spille hinanden bedre er det muligt at opnå de bedste resultater og måske er der skabt mulighed for at det er Akademiryttere som vil stå øverst på skamlen til næste eller næst næste OL.

Emil Hallundbæk fortalte om vejen til at kvalificere DM til OL

Emil har trænet de sidste 5 år i Belgien, og gennem de sidste år har han lagt en stævne kalender, som kunne muliggøre denne kvalifikation. Emil fortalte om, at han i Belgien har man mødt et utroligt professionelt springmiljø, og han har lært virkeligt meget, som han håber at kunne give videre i Dansk regi, nu hvor han skal have fast base ikke kun i Belgien, men også på Haregabgaard i Nordsjælland. 

Han glæder sig til ikke kun at være tilknyttet Akademiet som Ambassadør, men også som underviser, når det kan passe ind i hans stævnekalender.
I Akademiet glæder vi og til at have en underviser, som er jævnaldrende med Akademirytterne, som kender deres drømme, og som har svar på, hvordan man når toppen. Emil er via hans mange kontakter også en port til Europas topspringsport, og som kan hjælpe rytterne med knytte lignende inspirerende kontakter.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer