WhatsApp-Image-2019-11-24-at-17.55.55

Djursland Rideklub på besøg hos Firkløverets Springakademi

Inspiration og læring har været målene for 6 ryttere, en sportskoordinator fra Danish Horse College og berideren fra Djursland Rideklub, der i denne weekend har besøgt træningssamlingen hos Firkløverets Springakademi.

Det var berider og daglig leder i Djursland Rideklub Helga Wichmann Andersen, som havde været på besøg ved Akademiets forrige træningssamling, der havde vurderet, at det ville være udbytterigt for nogle at hendes ryttere, at være med som tilskuere.
De ryttere, der er med på turen til Nordsjælland, går til dagligt på Danish Horse College. Deres skoleundervisning foregår på Grenå Gymnasium, og de får rideundervisning i Djursland Rideklub, hvor de også har deres heste opstaldet.

Danish Horse College er et samarbejde mellem handelsskolen/gymnasiet og rideklubben. fortæller Pia Andersen, der er koordinator. Det er hende, der sammen med berideren, har arrangeret turen, hvor pingerne trods en lang dag i Akademiet også fandt plads til en tur i Tivoli lørdag aften.

Pigerne, der er 16-17 år, kommer fra hele landet, har valgt at flytte hjemmefra og bo på campus for at gå på sportslinjen, for på den måde bedre at få tid til at dyrke ridningen sideløbende med gymnasiet.

Ved besøget i Firkløverets Springakademiet har pigerne og deres træner fået en masse ideer til både den daglige træning og til undervisningen. De besøgende kommer også hjem med mentaltræningsteknikker fra Kim Dietrichsen, Sportsmind. Derudover har de deltaget i en række af akademiets workshops og har derfor også fået lagt medietræning fra Komenti, viden om bidfitting af Cecilia Bang og kendskab til Nivo’s sensorteknologi med i værktøjskassen. Både pigerne og de voksne er enige om, at besøget i Firkløveret Springakademi har været meget lærerigt. Især er de blevet inspireret af, hvor meget fokus der har været på grundarbejde, afspænding af hestene og kontrolleret ridning i undervisningen af akademiets faste undervisere Maria Gretzer og Bjørn Carlsson.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer