Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>

Firkløveret præsenterer nyt koncept på springclinic 15. – 16. april 2023 på Riders Cup

Annette Weber bød velkommen og fortalte om, hvordan Firkløveret er slanket siden sidste clinic, idet gruppen af U25 ryttere er slået sammen med Seniorerne.

Derfor kan denne forårsclinic afholdes over 2 dage i stedet for over 3 dage, som det har været tradition ved tidligere clinics.

IMG_5838
Annette Weber byder velkommen

Fordelen er, at alle ryttere er samlet de to dage, og det er et håb, at de yngre og de ældre Akademiryttere kan få glæde af samværet, så de også kan dele deres viden, håb og bekymringer.

Firkløveret kan samtidig præsenter en ny underviser: Sandra Carlsson, som er datter af Björn Carlsson

Det var et stort ønske både fra Maria og Björn og fra Akademiets bestyrelse at få en træner, som underviser efter samme principper som Björn og Maria, så underviserne kunne skifte ubesværet mellem de 2 gruppe til glæde for både ryttere og undervisere.

Sandra Carlsson

Sandra Carlsson er en rytter, der fra tidligste barndom er flasket op med Björns ridning.
I dag driver hun et hestecenter Ahorses Ridcenter AB i Värnamo sammen med sin far, og de er

begge tæt forbundne i deres træningsmetoder og forretningskoncept.
Sandra er i dag 39 år gammel, og hun beskæftiger sig mest med uddannelse af ungheste op til ca. 8 år, som bliver uddannet op til 145 cm klasser. Som juniorrytter har Sandra deltaget ved EM, og som Seniorrytter har hun sprunget på det svenske landshold og deltaget i Nationsspringninger.

Inden hun begyndte at koncentrere sig om uddannelsen af unge heste var ansat på Flyinge i 3 år, hvor hun red ungheste i forbindelse med uddannelse af ryttere på stedet.

Sandra ser sig selv som et godt bidrag til den model for uddannelse som Björn og Maria allerede har banet vejen for med sit fokus på unghesteuddannelsen.

Maria, Björn og Sandras fokuspunkter i denne clinics træning

Maria fortale at hun og Sandra netop havde deltaget i en springclinic med Rolf Göran Bengtsson. Da de kom ind på banen, var der praktisk talt kun lagt cavalettis og bomme ud på jorden for at understrege, at ”Flat Work” er den eneste vej til at gøre hesten klar til springning.
Derfor var lørdagen helliget ”flat work” eller springsdressur.
Søndagen bestod af opvarmning i den mindre hal, og bagefter var der banetræning i den store hal. Maria og Sandra skiftedes til at stå i opvarmningshallen, og bagefter gik de ind i opvisningshallen til Björn med hver deres ryttere, hvor de sammen med Björn og enten Maria eller Sandra trænede banetræning. Afsluttende kommenterede rytterne selv deres ridt, hvorefter de fik input fra de to trænere. Afslutningsvis var der tid til at korrigere eventuelle fejl.
Sammen med ”Den svenske undervisertrio” blev denne nye undervisningsform evalueret.

Maria fortæller om Rolf Göran Bengtssons springclinic
Firkløverets nye træner team

”Kan man overhovedet sige, at hesten accepterer bidet i munden."

Dyrlæge Kristian Ringkjær fra Firkløveret Sponsor IKEY VET fortale både Akademiets ryttere og avlere om hvordan biddet indvirker i hestens mund.

IMG_5841
Kristian for tæller om hestens munds anatomi
0K4A4291
René takker Dyrlæge Kristian Ringkjær

En undersøgelse af over 400 heste og ponyer viste at bid oftest er for lange, kort eller tykke. Kristian gennemgik mundens anatomi, og han understregede hvor vigtigt der er, at få opmålt hesten munds indvendigt for at finde det helt rette bid til den enkelte hest.

For rytteren er biddet nødvendigt, men hesten vil helt naturligt hellere undvære det. I bedste fald kan man tale om en accept af biddet, når den fremaddrivende hjælp møder den anholdende hjælp, samtidig med at hesten er i harmoni.

Det er desuden en fejl at antage at hesten accepterer biddet når den skummer. Studier viser, at skummet ikke er lig med accept fra hestens side. Studiet er baseret på at heste, der rides uden bid, også skummer.

Bagefter takkede René Holstein Kristian for IKey Vet´s mangeårige sponsorat til Akademiet og for Kristians talrige højt kvalificerede foredrag til Akademiets ryttere.

Kristian har i den grad vundet Akademirytternes tillid, – de søger ham som sparringspartner, når de har brug for støtte eller extra kompetencer i arbejdet med deres heste, Tusind Tak Kristian!

Akademirytter Frida Munk Lassen liger nr. 1 på DRF´s rangliste for Junior-ryttere

– derudover ligger hun nr. 5 på den overordnede springrangliste.
(Akademirytter Mie Stuhr Petersen ligger nr. 4 på samme overordnede springrangliste.)

Frida stråler over hele hovedet og udtaler: ”Det er en vildt fed følelse!”

Hun fortæller videre: ”Jeg har redet på et højt plan i et par år, men jeg syntes først jeg blev en rigtig del af holdet i 2022 med deltagelse i nationsspringningerne og EM i Spanien.

Alt dette har jeg opnået med min superhoppe Valerie Ask f. 2010 (Larimar x Quite Capitol), som min familie og jeg har været så heldig at kunne købe.

Min mor er reproduktionsdyrlæge på Ask, og i 2020 havde vi købt Valeries datter: Vega Ask f. 17 e. Big Star. Det er hende jeg starter M klasser på nu.

Vi var så begejstret for Vega Ask, så da hendes mor kom til salg, måtte vi købte hende, og som tiden går bliver vi gladere og gladere for de heste, så i år har vi købt endnu et afkom efter Valerie, nemlig Jackpot Ask f. 20 e. Juwell Ask.”

Planen for den kommende sæson, som er Fridas første som Young Rider, er at deltage ved DM og NM og så få trænet en masse samtidig med at Frida skal gøre sin skolegang færdig som student til sommer 2023.

Næste år kan der måske blive mulighed for at ride EM. ” Jeg ved godt, at der er mange ting der skal passe sammen, men man har da lov til at drømme”!

Frida Munk Lassen
Mie Stuhr Petersen

Malou Terese Mulbjerg Larsen er ny Indendørs Danmarksmester for Children ryttere 2023

Siden sidste clinic har Malou opnået dette flotte resultat. Desværre kunne Malou ikke være til stede ved denne clinic, men hun sender mange hilsener til alle fra lastbilen til Tjekkiet, da hun er udtaget af DRF til at ride Nationsspringning for juniorer der. Vi sender et kæmpe tillykke til alle tre piger fra alle i Akademiet!
Malou Terese Mulbjerg Larsen

Søndag var denne gang Gretzer & Carlsson Hour: ”Når du rider skal du være 100 % tilstede.”

”Læg din telefon og uvedkommende tanker tilside, inden du rider og træner din hest! Det kræver altid nærvær – koncentration og fordybelse at arbejde med hestene, har du ikke tiden eller føler du dig stresset, er det bedre at lave noget andet med hesten.

Malou Terese Mulbjerg Larsen

Husk det begynder allerede, når du starter med at håndtere hesten, fordi din sindsstemning forplanter sig til hesten. Samtidig er det vigtigt at huske, at du altid skal være hestens leder og ikke dens ven.

Det gælder også, når du sider på hesten, hvor du overfører din stemning til hesten, en hidsig hest behøver din ro, og en sløv hest har brug for at få overført energi.”

Maria havde også følgende råd til opvarmning

Kom altid i god tid, så der er tid til at flytte springene, så de passer til dig – og husk at bunden sjældent er ret god her, sammenlignet med på banen. Det er klogt at tage få og ikke for høje spring på opvarmningen. Er din hest ikke helt på plads på opvarmning, bliver det sjældent bedre efter mange spring.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer