Skærmbillede 2021-02-06 kl. 15.55.18

Fysisk træning i fokus

Akademiets ryttere kan pt. ikke deltage i vores almindelige clinics, som vi normalt tilbyder dem flere gange om året. Det kan de ikke på grund af corona-nedlukningen, og derfor har vi i Firkløverets Springakademi sørget for, at rytterne nu kan deltage virtuelt i forskellige sessioner og møder. En af mulighederne er virtuel undervisning i fysisk træning, hvor to dygtige trænere hjælper vores ryttere med gode inputs til fysisk træning, og giver dem træningsessions online. Det kan medvirke til, at vores ryttere kommer stærkere ud på den anden side af nedlukningen, og forhåbentligt er i topform, når stævnerne igen åbner op.

Der er to trænere tilknyttet akademiet. Det er Michael Schou, som står for rytterne i Jylland og på Fyn, og Stine Hedenskog der står for træningen af rytterne på Sjælland. I dag startede rytterne op med at få gode informationer fra trænerne om forløbet. De næste uger vil rådgivningen foregå virtuelt under Corona-nedlukningen, men forløbet vil også fortsætte når der engang åbnes op igen i forbindelse med akademiets clinics.

Her er meningen nemlig, at fysisk træning skal være en fast del af Firkløverets Springakademis clinics, så rytterne får de bedste fysiske betingelser for at performe godt når de sidder i sadlen på deres heste. Idéen med samarbejdet med trænerne er også, at rytterne får et træningsprogram, som de kan følge, og følge hjemmefra mellem de fælles træninger, som vil blive afholdt.

Det jeg kommer til er, at jeg blandt andet laver et individuelt træningsprogram til hver af rytterne. Det gør jeg ud fra en række spørgsmål, som rytterne besvarer via en træningsapp jeg har. Grunden til, at jeg tilpasser træningsprogrammerne til de enkelte er, at rytterne jo kan have forskellige udfordringer i forhold til styrke eller skader. Er alle rytterne helt fit for fight, er det som udgangspunkt det samme program som de vil følge“, forklarer Michael Schou, som har lagt en plan for hvordan rytterne fra Jylland og Fyn løbende kan træne med hjælp fra ham, og hvordan de bliver bygget godt op fra det udgangspunkt, som de har.

Alle akademiets ryttere kan altså se frem til at øge deres kondition og iltoptagelse via fysisk træning, og det vil på sigt gavne rytterne når de skal præstere på hestene til træning og stævner. Det glæder os, at vi i Firkløverets Springakademi kan tilbyde vores ryttere regelmæssig hjælp, ikke bare til ridetræningen, men også til deres fysiske træning.

Del nyheden

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Vores hovedsponsorer