4-klover-Logo-lille

Kontakt mellem ryttere og avlere

Kontakt mellem ryttere og avlere skal skabe fremdrift i både avl og sport - det vil Firkløverets Springakademi også arbejde for.

I februar 2015 afholdt 3 avlere i DV-Region 1: Mikala Bagge, Lotte Holm og René Holstein et stort dialogmøde på HIS om Springavlens fremtid i Danmark, for at afklare, hvad der der skulle til for for at fremme  avlen.

Efter arrangementet gik de i tænkeboksen for at se, hvordan de bedst kunne arbejde videre for at der kunne komme mere fokus på de danske springheste både i Danmark og i udlandet.

I løbet af foråret 2015 blev Trekløverets Springakademi til og da Susanne Taarnager, der var speaker til dialogmødet på HIS – indtrådte i vor organisation, var Firkløverets Springakademi stiftet.

Firkløveret Springakademi har valgt at fokusere på uddannelse af Danmarks bedste unge ryttere og talenter. Men på mødet blev det også klart, at man ikke kan nå målet, uden at der samtidig arbejdes på flere fronter.

Derfor er det intentionen at invitere udvalgte springavlere til vores clinics, og denne gang har vi valgt 3 jyske DV-avlere, der har gjort sig overordentligt positivt bemærkede: Henning Jensen fra Stutteri Volstrup i Nordjyllland, Carsten Carstensen fra Røde Kro og Espen Pedersen fra Stutteri SEM ligeledes i Nordjylland.

Henning Jensen

Carsten Carstensen

Espen Pedersen

Henning Jensen fra Stutteri Volstrup i Nordjylland er en super engageret springavler der både driver hingstestation og avler springheste. Indenfor begge områder har han haft stor succes. Han er avler af mange DV-medaljehopper,  en kåret hingst: Volstrups Cash og succesfulde S-springheste på konkurrencebanerne.

Bl.a. kan nævnes Volstrups Cody, som bliver redet af Mille Bisgaard, og som også deltog i Dialogmødet på HIS.

Carsten Carstensen har sit stutteri på Langagergaard i Røde Kro og lige nu er hans heste topaktuelle, da 4 afkom ud af hans hoppstamme efter stamhoppe: Immerdor (Nimmerdor x Matador) deltager ved UVM i Zangersheide. Immerdor fik selv guldmedalje for afkom 2005, hun er mor til en kåret hingst e. A´Kahn Z: Aston, Akido, der blev nr. 5 ved DM i ridebanespringning og Queen, som har fået guldmedalje for afkomstsamling og bronze- medaljehoppen Ecardor Stammen har givet flere S-springheste.

Espen Pedersen i Nordjylland er en misundelsesværdig avler, da han år efter år er at finde blandt avlerne af Danmarks bedste DV heste ved eliteskuet. Flere år i træk har han været avler af bedste springføl det er blevet til flere guldmedaljehopper, en guldmedalje for afkom og en kåret avlshingst Charlton SEM, der blev solgt til stutteri Ask. Der findes næpper en DV-springavler i Danmark, der har vundet følskuer og følfinaler så mange gange som Espen.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer