Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>
Indtryk-fra-Loerdag

Maria Gretzer og Björn Carlsson underviser Juniorer og Youngridere Lørdag den 8. februar

Indlæg fra sponsorerne

NIVO lagde ud med et foredrag om, hvad rytteren kan lære af kunstig intelligens, når man begynder at bruge det ved genoptræning efter skader og ved træning eller til optimering af træning, hvor man kombinerer med pulsmåling og videooptagelser. 

NIVO lagde ud med et foredrag om, hvad rytteren kan lære af kunstig intelligens, når man begynder at bruge det ved genoptræning efter skader og ved træning eller til optimering af træning, hvor man kombinerer med pulsmåling og videooptagelser. Disse data vil i fremtiden kunne udviddes med videoboksovervågning, hvor bevægelser – temperatur –puls –vejrtrækning og hestens æde og gødningsfrikvens registreres. Disse værdier skal bl.a. være med til at opdage sygdomme, før man kan se det. NIVOs programmer udvikles sideløbende med måling af hestens puls under springningen, og NIVO har udvalgt enkelte ryttere fra Akademie,t som skal leverer data til denne udvikling af deres system, så alle vil kunne profitere af de mulighede som NIVO skaber for ryttere. Emma Groot, Josephine Bøgh og Alexander Godsk er hovedambassadører for Novo og Olivia Strøm arbejder på en gymnasial hovedopgave om Nivos systemer. Ca 20 af Akademirytterne har fået udleveret færdigudviklede sensorer til sadlen, som registrerer værdier for hestens skridt, bevægelsens symmetri og hestens spring, – de vil teste udstyret og melde tilbage til NOVO, om hvilken fordele de har haft af sensorerne.

Equi First er ny foder- og hovedsponsor

Lene Ibsen har selv brugt foderet gennem de sidste 5 år – hun fortalte om Equi First og hendes vurdering var at hestene var helt utroligt glade for alle de forskellige Equi First produkter, og at de er i stand til at imødekomme alle hestes behov. Et af de produkter som EQUI FIRST er kendt for at Linamix, som er hørfrøkager, det er utroligt effektivt til heste der ikke tager på og samtidig er det perfekt til heste, der viser tegn på mavesår.

Zibra Sport Equest er også ny hovedsponsor

De skal være med til at bringe Akademiets talentudvikling ud til alle interesserede danske ryttere, da de streamer al den træning, som akademiet står for.

Zibra Sport er i en rivende udvikling, og de ønsker at udvide deres tjenester og Akademiets aktiviteter bliver en del af denne udvikling.

Zibra Sport Equest og Firkløverets Springakademi har meget tilfælles, bl. a. Akademiets motto, som er : ”Alt hvad Akademiet laver og alt hvad der sker i Akademiets regi skal ud til så mange som muligt, så vi alle kan gøre hinanden bedre. ”

Maria Gretzer og Björn Carlsson

Opvarmning er temaet for denne 1. dag i Maria og Björns clinic.

Efter et besøg ved et større internationalt stævne for nyligt var Maria forundret over, at mange af rytterne, der slet ikke udnyttede deres opvarmning optimalt.

“ Maria understregende at: “Opvarmningen er utroligt vigtigt, og hvis man ikke har sin hest foran benene, og hvis man rider for meget ”tøjleridning”, kan man ikke få sin hest til at yde optimalt.”

Björn pointerede samtidig, at træning IKKEforegår under opvarmningen, den skal være på plads hjemmefra.

Temaet for clinicens 2. dag – når der springes bane – vil, i tråd med Bo´s undervisning, være linjeføring, og rytterne vil i praksis komme til at føle, hvordan præstationen kan optimeres gennem en korrekt linjeføring.

Margit Hestemassage

Margit er som altid tilstede ved Akademiets clinics, og hun vil gerne lære rytterne, hvordan de selv kan hjælpe deres heste. Margit siger: ”man skal have sin hest i fingrene – og skal man ud og se på nye hest er det også vigtigt at kunne mærke hesten”.

Inviterede ansøgninger til Akademiet

Akademiet har fået over 60 ansøgninger til optagelse og ud af dem var der inviteret ca. 20, som enten deltog i de tre dages clinic med eller uden hest, men fælles er at alle håber på at kunne blive en del af akademiet.

Rene, Susanne og Mikala fortalte både rytterne og forældrene hvad akademiet står for – hvad Akademiet kan give og hvilke forventninger Akademiet har til deres ryttere – alle blev bedt nøje at overveje om de også kunne se sig selv som en del af Akademiet efter introduktionen.

Anna Weilsby – der har været Akademirytter siden 2015 – fortalte hvad hun som rytter selv har fået ud af sit medlemskab.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer