Mogens-Svane-Rasmussen

Mogens Svane Rasmussen gæstede Akademiets Springclinic i februar 2020

Mogens var kommet til springclinicen 8-9 feb 2020 sammen med Line Busk Heltberg, som søger optagelse i Springakademiet.

Line rider en af Mogens heste, og derfor er han naturligt interesseret i hvad Akademiet kan betyde for både Line og hans hest Ace of Beautybell. Mogens har kendt Line siden hun red sin første 3. pony, og de har fortsat kontakten nu hvor hun rider hest.

Mogens har selv en imponerende ridekarriere bag sig som Grand Prix rytter i alle 3 discipliner. I dag avler han på sin gamle GP hoppe Rabell (Royal Z II x Raimondo), og Lines hest Ace of Beautybell er netop sidste afkom på denne hoppe.

Da Mogens er opvokset med dyr har han en helt naturlig forståelse for hesten, som mange unge ryttere mangler, fordi de ikke har tilknytning til landbrugsmiljø. Mogens var meget fascineret af Maria og Björns undervisning, som netop giver rytteren mulighed for få dybere kendskab til deres heste og udnytte den viden korrekt – så de med små hjælpere kan ride hestene frem foran benene, få hestene i den rette balance og holde dem på linjen som forudsætning for springningen.

Da Maria talte om hvor vigtig det var at varme hesten rigtigt op, kunne Mogens ikke lade være med at tilslutte sig, fordi han mener at man SKAL bruge lang tid til at få et stort dyr med stor en muskelmasse til være klar til at yde sit bedste.

Mogens har altid selv ca. en time til opvarmningen af sine heste og han ser en risiko for at ryttere i dag bliver fristet til at afkorte opvarmningen i takt med at de starter flere og flere heste i klasserne.

Mogens siger ”Det er virkeligt lykkedes for Firkløverets Springakademi, at sætte fokus på en grundlæggende forståelse af hesten – både gennem en let og elegant tilgang til ridning og omkring hestens holdbarhed og velbefindende. Konceptet er helt genialt fordi Akademiet har sat fokus på netop de elementer som den moderne ambitiøse springrytter har brug for.”

Del nyheden

Vores hovedsponsorer