Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>
Fødsesldag
23.08.1991
Hjemby
Østerbro (hestene i Hørsholm)
Uddannelse
Arbejde
Cyber & Technology Manager, Nordic Countries, Chubb International Insurance
Trænere
Kim Kjærgaard
Fun fact
Instagram
Facebook
Hjemmeside

Josephine Bagge 

Jeg er hestemenneske, helt ind i sjælen, og har redet siden jeg var to år gammel. Jeg er aktiv på konkurrencebanerne og er målrettet og ambitiøs omkring mine resultater. Stævner er en del af min ridning, men dét som jeg værdsætter allermest ved at arbejde med heste, er dagligdagen og den daglige træning og omgang med hestene, herunder at se dem (og mig selv) udvikle og forbedre sig.

Til daglig arbejder jeg som portefølje manager for Cyber & Technology i et internationalt forsikringsselskab samtidig med at jeg træner mine 4 heste og underviser i spring og dressur på mine forældres stutteri og opstaldningssted, Stald Stasevang, i Hørsholm. Interessen for heste har jeg ikke fra fremmede og det er min mor Janne Hougaard der driver Stalden som rummer plads til 35 heste. Foruden konkurrencehestene, har jeg 2 ungheste som jeg glæder mig til at tage i arbejde når den tid kommer. VI har selv avlet stort set alle mine nuværende heste – et projekt vi er meget …

Min ridekarierer startede da jeg var 5 år gemmel på Ballerup rideskole hvorfra det tog fart. Jeg har haft mange søde ponyer der “forstod at lære mig at ride” og som jeg formåede at få mange gode oplevelser og resultater med. Da jeg var 11 begyndte at træne hos Hotho Vestergaard hvor min landsstævne karrierer for alvor startede. Da tiden kom og jeg skulle på hest, flyttede jeg med familien til Nordjylland hvor jeg i en årrække trænede hos Rasmus Christiansen og Bettina Fogh Petersen – det var uden tvivl i denne periode at jeg for alvor “rykkede mig” til at blive en dygtig rytter og heraf havde mine bedste år rent resultatmæssigt. 

Jeg har gennem en lang årrække været en del af det danske landshold og deltaget ved både Nationscup, Nordiske- og Europamesterskaber som Youngrider, Junior og ponyrytter. Jeg har flere medaljer med i bagagen, både fra de Danske og Nordiske mesterskaber. Efter mine Youngrider år arbejdede jeg professionelt i udlandet som konkurrencerytter men tog sidenhen hjem for at få en uddannelse.

Noget af det som jeg især værdsætter ved at være en del af akademiet (og som jeg mangler og savner fra min tid som landsholdsrytter), er at være en del af et team, herunder fællesskabsfølelsen og holdmentaliteten. Det betyder meget at være en del af et team hvor alle har et ønske om at udøve horsemanship i topklasse, blive bedre ryttere og nå deres individuelle mål.

Resultater

Pony:
2007 DM guld
2007 DM hold guld
2007 NM, hold sølv
Hest:
2009 DM bronze
2010 DM hold guld
2010 NM hold sølv
2010 NM individuelt no. 4
2011 NM hold bronze
2011 Indendørs DM for seniorer No. 6
2012 DM individuelt no. 6 (?)

Andre resultater:
Været med på det danske landshold ved Nations Cups for Pony, Junior & Young Rider
Sejre og placeringer i Grand Prixer & Baltic Cup finaler
Deltaget ved EM i 2006, 2007 (No. 5 i B-finalen) og 2010