Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>
image

Springclinic fra 25. til 27. november på Riders Cup

Temaet for weekendens træning med Björn Carlsson var at få ”rigtig kontakt” til hestens bagpart uden at hesten går bag lod

Der blev lagt bomme ud mellem træningsspringene for at kunne kontrollere, om der er ”ægte kontakt” til hestens bagpart mellem springene. Er hestene stærke fortil, indlægges volter i kort galop med overgang til skridt for at regulere tempoet i stedet for at bruge hånden.

Herved opnår springhestene også styrke i bagparten, som de kan bruge i hurtige vendinger på banen, samtidig med at de bevarer deres selvbalance. Björn har længe været inspireret af Kyra Kyrklunds træningsmetoder af dressurheste og har hentet denne øvelse fra Kyras pirouette-træning.

Annette Weber samlede seniorrytterne til en workshop om Rytternes Set Up

Hun bad bl.a. rytterne tage stilling til følgende spørgsmål.

  • Hvad er dine styrker og hvad er dine svagheder?
  • Får du hjælp fra mennesker i denne omgivelser der kan komplettere dine svagheder?
  • Hvor skal du sætte ind for at nå dine mål?
  • Har du den rette hjælp eller inspiration til at forbedre dig

 

Udgangspunktet for Annettes workshop var det svenske rideforbunds nye 2030-mål, som ses på fotoet herover.

Det samlede ”Statement” for konkurrencerytteren med internationale ambitioner er: KVALITET I HELHEDEN ER ET VINDENDE KONCEPT.

”Desuden er det i store træk samme koncept, som Akademiet har arbejdet efter siden etableringen i 2015”, sluttede Annette Weber sin Workshop med.

Dyrlæge Camilla Ringkjær fra Akademiets sponsor IKEY VET holdt foredrag om vanskelige fødsler for avlerklubben

Hvad kan man selv gøre – kan man vende et føl, der er lejret forkert – hvornår man skal ringe til dyrlægen, eller hvornår skal man skynde sig at spænde traileren for bilen og køre afsted til hestehospitalet?
Hvordan får man vandet ud af lungerne, hvis føllet har drukket fostervand, og hvordan sikrer man sig at føllet får den vigtige råmælk?

Selvfølgeligt blev mange andre fødselsproblemer også indgående gennemgået for de ca. 20 oplagte Firkløver-avlere, der var dukket op, og efter foredraget blev der tid til at udvekslede erfaringer til den fælles frokost.

Her blev der også diskuteret hvilke arrangementer, Akademiets avlerklub skal stå for i det kommende år. Disse vil blive præsenteret på Firkløverets Avlerklubs Facebook side.

Avler-rytter samarbejder

Akademiet står for at knytte kontakter mellem ryttere og avlere, og derfor var det en fornøjelse at præsentere en Akademirytter, som ønsker samarbejde med en avler, og en mor til en Akademirytter, som søgte hest til sin datter. Det er håbet at disse kontakter bliver en naturlig del af hver Firkløver clinic, hvor avlere og ryttere mødes. Derfor har Akademiet også bedt avlerne om at oprette en profil med deres ønsker for samarbejde på Firkløverets Avlerklub´s Facebook side.

Amalie König – ny sponsor i Akademiet - kunne stolt præsentere sit nye Wellness center på Stald König i Værløse

Her kan ryttere f.eks. få hjælpe til deres hest med en Water Walker,- som er en skånsom metode til genoptræning, konditionstræning og opbyggelse af muskler. De har også Koldvands Spa, hvor det kolde saltvand medvirker til hurtigere genoptræning af vævsskader samt led- og seneskeder.

Amalie fortalte: ”Har din hest brug for at få styrket sine muskler, opretholde sin muskelmasse eller forbedre balancen, har König Equestrian også et vibrationsgulv kombineret med solarium.  
Desuden har vi lysterapi, som hjælper med f.eks. sårheling, samt Bemer terapi, som forbedrer blodcirkulationen, fremmer restitutionen og øger udskillelsen af affaldsstoffer”. 

I sponsoratet til Akademiet er der inkluderet 20 % rabat på al behandling i Wellness centret til både Akademiets Ryttere og Akademiets Avlere.

Kontakt Amaliespa@staldkonig.dk  eller på Tlf.: 77 35 00 00,  hvis du har spørgsmål vedr. spaen. 

Søndag morgen var det tid til BJÖRN CARLSSON - HOUR for alle J/Y rytterne

Björn fortalte fra sine 15 år som landstræner for det svenske J/Y hold og om de svære situationer man står i med den position.

 

 

Han lærte hurtigt ikke at deltage i fester omkring udtagelser, han lærte at takle forurettede forældre, men frem for alt lærte han, hvor vigtigt det var at udtage holdet efter hvem, der bidrager til noget på holdet, og ikke kun efter de individuelle præstationer.

Björn var i hele sin trænerperiode meget bevist om hvad sammenhold på holdet betyder for den samlede præstation og kunne ikke rose de svenske ryttere nok, som havde påtaget sig den sidste plads på holdet, som ikke kommer til at ride mesterskabet, uden af kny.

Björn fortalte også, at der i Sverige var tradition for at den rytter, som fik den ”triste 5. plads” på landsholdet gerne blev udtaget inden holdet afrejste. Det gjorde man for at skabe mest muligt ro på stævnepladsen, hvor der ikke er brug for indbyrdes konkurrence på holdet, men derimod en 5. person, som skaber sammenhold og harmoni.

Det at Akademiet har så stort fokus på team spirit og sammenhold, er netop en af grundene til, at han og Maria Gretzer i sin tid valgte at påtage sig den opgave at træne Akademiets ryttere.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer