Pressemeddelelse: Firkløverets Springakademi stopper i sin nuværende form - Læs mere her >>
0K4A1294

Springclinic i Firkløveret 14. – 16. oktober 2022 på Riders Cup

Workshop med I KEY VET

Under mottoet ”Hold din hest sund ” talte dyrlæge Kristian Ringkjær fra IKEY VET til seniorerne om, hvordan de selv kan spotte skader ved at gennemgå deres hestes ben før og efter ridning, og hvad rytteren selv kan gøre for at imødekomme skader herefter.

Et andet emne var, hvilke konsekvenser hestens ben stilling og hovens form kan få under topbelastning.

Kristian viste, hvordan han selv gennemgår hestens ben, og rytterne fik selv lov at prøve og drøfte hvad de fandt med dyrlægen.

Kristian fik lejlighed til at bedømme bl.a. Lone Hesselmarks hest. De fik en god snak, da en ny sko trykkede hesten.

Temaet for Maria Gretzer og Björn Carlssons undervisningen af Seniorerne om fredagen var: Afspændthed

Hesten skal være afslappet for at kunne være i balance. Rytterne skulle ride med en blød hånd og holde hesten foran sig, så ridningen bliver ukompliceret for både hest og rytter.

Rytterne skulle lære at finde afstandene i let sæde og samtidig være i balance over springet for at få hesten til at springe med større frihed.

Dagen efter var det samme tema ved banetræningen, hvor Björn pointerede af rytteren skulle holde hænderne i ro og lade forhindringerne komme til dem, stå i let sæde og regulere afstanden med vægten. Omspringningen blev øvet kun med øget galoptempo og med kortere baneføring uden at genere hesten i dens balance og tempo. Det var overraskende, hvor meget rytterne kunne skære af tiden på den måde.

Björn viser et let sæde og rolige hænder, og Dorte Dahlmann havde en perfekt tur med den aboslut hurtigste tid

U25 gruppen undervises af Christina Nielsen og Adir Dias de Abrau

U25 gruppen undervises af Christina Nielsen og Adir Dias de Abrau.

Christina, der selv er gammel Akademirytter – fortalte om sine 4 år i Belgien hod den brasilianske springrytter Yuri Mansur, hvor hun har lært hesteverdenen dér at kende indefra og ud som højre hånd for Yuri kone. Udover at ride staldens hestene stod hun også for staldmanagement og salg af deres heste.

Det gav hende mod på at starte egen salgsstald her i sommer sammen med Adir Dias de Abrau, der var ansat som rytter hos Yuri Mansur samtidig med Christina.

Første dagen blev der arbejdet med flatwork over cavallettis, og efter at de sammen havde vurderet U25 rytternes niveau, vælge de det rette fokuspunkt for søndagens banetræning.

J/Y gruppen rider lørdag for Maria Gretzer og Björn Carlsson

Alle grupper blev lørdag morgen budt velkommen af Susanne Taarnager og Annette Mosegaard, og derefter gik de grupperne i hver sit hjørne af loungen for at gennegå weekendens program. Annette følger de unge ryttere tæt på stævnepladserne, og hun var fuld af roser over Akademirytternes fremskridt, indstilling og opførsel på konkurrencebanerne, som helt er i tråd med Akademiets værdier.

Dagens 1. opgave var at gå på banen og se seniorerne ride og lære at give positiv feedback også til ryttere, som de ikke kendte så godt.

Rytterne blev opdelt i små grupper, som hver skulle lave et web-indslag om Akademiets sponsorer.

Björn og Maria havde samme fokuspunkt i undervisningen for de unge som for seniorerne fredag: at ride i let sæde med rolig hånd og i selvbalance. Dette var affødt af årets Svenske Breeders Trophie, hvor Henrik von Eckermann netop demonstrerede den ridning som fremmedrytter i finalen.

Her rider Line Busk Heltborg, Sisse Mylin og Laura Thomey forbildeligt i let sæde over forhindringerne.

Laura Thomey valgte at tage til springclinic i stedet for at ride DRF Championatsfinale

Laura red undervisning på sin smukke brune RDH-hoppe Egelunds Barbette e. Balou x Cajus. Som vinder af unghestechampionatet 2022 har denne hoppe allerede flotte resultater i ridesporten, og det lå derfor lige til højrebenet at fortsætte i samme spor og ride finalen i Championatet, hvortil hoppen var kvalificeret.

Men familien har alligevel valgt at tage Barbette med på
Træningsweekendi stedet, fordi de ikke ønsker at presse hende, men derimod at udvikle denne dejlige springhoppe – som de selv har avlet – til fremtidens klasser med Laura, da de ikke tvivler på hoppens store potentiale.

Fint besøg på Akademiets 1. efterårs springclinic på Riders Cup

Akademiets springclinic er et naturligt mødested for avlerklubbens medlemmer. Og det var en glad Marianne Tschernja, der gæstede lørdagens clinic. Marianne og
hendes mand Finn solgte i 2018 et hingsteføl på Dansk Varmblods elitefølauktion. Det var Hecas Guardiola DWB e. Glasgow W vh Merelsnest x Cabachon, han blev solgt til Henrik Bjerregaard Christensen.

Marianne fortæller: ”I de første år hørte vi ikke noget fra hesten, men vi modtog dog et par fotos af han som en forvokset 2 års plag. Næste gang vi hørte fra ham var i foråret, hvor han startede sine første klasser, og derefter er det gået stærkt. Vi er så stolte over vores afkom, som er kvalificeret til finalen i 4 års championatet på Blue Hors med Mathilde Lind Skjøtt og ligger samlet nr. 5 efter de to første runder. Det betyder alverden for vores avl, at hestene beviser, at de faktisk godt kan være med på allerhøjeste plan og det er den bedste reklame vi kan få, – og så går det bestemt ikke noget, at vi har en 3-årig helsøster til Guardiola i vores egen stald. Den glæder vi os utroligt til at få redet til her i vinterperioden.

Niels Pedersen, som er formand for Dansk Varmblod region 2, er rigtig ofte til clinic i Akademiet, han har faktisk fulgt os lige siden starten, fordi han tror på konceptet.

Sidenhen er hans barnebarn Una Broe Brøndum optaget som Y/J rytter i Akademiet, og selvfølgelig rider hun på morfars heste, denne gang var det den 6 årige RDH-hoppe Dakinett LN (Dakar VDL x Ragazzo).

Da Akademiet startede avlerklubben var Una og Niels nogle af de første, der meldte sig ind, for som Una nok så sikkert udtalte: ”Det er jo mig der skal overtage morfars heste en dag”

Også Ann Hoffmann har været til clinic for at følge sin 4 års hest Une Touche de Kannan) Untouchable x Kannan), der er sat i ridning hos Akademirytter Melissa Fobian, og Ann er utroligt begejstret for de muligheder, som Akademiet har åbnet for hendes hest, og glæder sig over dens udviklingen.

Lørdag var Tina Lund og hendes far Flemming et smut forbi, fordi han er hjemme fra Dubai. Han er gode venner med Akademiets formand René Holstein, da Tina har redet en del af Familien Holsteins heste gennem tiderne, de har endda haft avlshopper sammen. Flemming var interesseret i at følge undervisningen ved Maria Gretzer og Björn Carlsson, hvis ridefilosofi han deler.

Søndag morgen i Akademiet er lig med Gretzer Hour

Temaet for Gretzer Hour var som i weekendens undervisning: Rid din hest i let sæde.

Lige gyldig hvor man ser hen – om det så er i dressuren – er det vejen frem. En rytter som Katrine Dufour sidder nu meget lettere i sædet end for blot år tilbage.
I Tyskland har de toneangivende ryttere taget denne form til sig, se bare ryttere som Daniel Deusser og Marcus Ehning.

At ride i let sæde betyder dog ikke at miste kontakten til sadlen, man skal bevare fornemmelsen af ar der stadig er ”klister” mellem bukser og sadlen. Rytteren skal være i balance og sidde med en stille hånd, hverken på bagkant eller foran hesten, sådan kan hestens fremdrift varieres ved at bruge små bevægelser med kroppen.

Forudsætningen for at kunne ride i let sæde er at hesten er redet smidig og afslappet og at den er 100% under hjælperne. Beezie Madden er et godt eksempel på en rytter som har moderniseret den traditionelle ridestil med et balanceret sæde.

Maria brugte desuden lejligheden til at fortælle om den fare det er, ved at sammenligne sig selv med sine mange konkurrenter gennem de sociale medier. Man kan blive bange for at fejle eller blive til grin. Men det er vigtigt at man tør fejle, for det er kun ved at prøve sig frem og fejle, at man finder hvilken vej der er bedst frem for en. Maria havde netop selv deltaget i udsendelsen Mästarnas Mästare i Svensk TV. Og selvom hun ikke vandt – men faktisk blev nr. sidst, var hun glad og tilfreds, fordi hun havde opnået sit mål: Nemlig at komme i form, så hun kunne deltage med andre atleter, som var væsentligt yngre end hende.

Workshop med Steen Bagge Thomsen

Steen har i mange år været landstræner for U15 badminton-gruppen. Steen bor sammen med Seniorakademirytter Georgia Zimmermann på Fyn og sammen driver de et hestecenter med ca. 25 heste.

Med den baggrund finder Steen at mange af de værktøjer, som han kender fra træning og planlægning i badminton, kan overføres til rytterverdenen.

Hvordan forbereder Du dig på at blive en god en atlet? Steen mener det er vigtigt, at Du ikke bruger økonomi som en undskyldning for at kunne blive en god atlet. Derimod skal du ville afsøge alle muligheder for at kunne blive rigtig god, og Du skal være villig til at optimere på alle punkter for at kunne blive en bedre udgave af sig selv. Steen opdeler træningen i følgende fire områder: Fysik – Teknik – Taktik og Mental træning.

Herudover forudsætter han disse 3 punkter for din succes som atlet på eliteniveau:

  • Du skal være nysgerrig – man skal turde afprøve, også det som ikke virker. Se på dine kolleger og spar med dem i et fælles inspirationsforum som f.eks. Springakademiet – for endeligt at finde ud af hvad der skal til for at du kan komme foran de andre.
  • Du skal være ærgerrig – Du skal have et vinder gen, og Du skal ikke acceptere at have en dårlig dag. Se ikke kun video af dine vinderridt, men se også de ture, som ikke var gode – selvom det gør ondt. Husk det er dem, Du skal lære af.
  • Du skal være vedholden – Du skal have evnen til at blive ved, også når det er surt, og her hjælper det at have en plan og definere nogle konkrete mål – ikke kun resultatmål men også procesmål. Det skal være realistiske mål, som Du selv kan gøre noget ved. F.eks. kan Du begynde med at lave en ugeplan for at få struktur på dagligdagen.

Del nyheden

Vores hovedsponsorer